Cliënten

WERKWIJZE

Een goede leefstijl is belangrijk om gezond te blijven of te worden. Het kan klachten bij veel aandoeningen verminderen of zelfs helemaal verhelpen. Genoeg bewegen, goede voeding, goed slapen en niet roken: het draagt allemaal bij aan een gezonde leefstijl. Toch kan het lastig zijn om het goed te doen. Helemaal bij specifieke aandoeningen. Dan gelden er soms andere regels. Met beweego vindt u de specialist op elk gebied.

Twijfelt u over 1 van de onderstaande stappen? Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op!

Sommige klachten herken je heel duidelijk. Andere blijven lang onopgemerkt. Als je merkt dat dagelijkse activiteiten, werk of sport, steeds meer problemen oplevert, neem dan even contact op met een zorgverlener als fysiotherapeut of huisarts

De huisarts onderzoekt waar de klachten vandaan komen. De arts kan bijvoorbeeld medicijnen voorschrijven en advies geven om naar een fysiotherapeut te gaan. Daarvoor geeft hij/zij u een verwijzing mee.

De verwijzing kan belangrijk zijn om de informatie die erop staat. Het kan ook nodig zijn om de vergoeding te krijgen bij andere zorgverleners als een fysiotherapeut of ergotherapeut

Als u zich aanmeldt voor een beweegprogramma of behandeling, krijgt u hierover meer informatie. Bijvoorbeeld over de vergoeding van de zorgverzekeraar. U kunt uw vragen altijd stellen voordat u de afspraak maakt.

Bij de zorgverlener vertelt u over de klachten. Samen kijkt u welke beweegzorg of behandeling goed voor u is. Ook stelt u doelen op om aan te werken.

Bewegen is goed voor u! Het kan zijn dat bewegen moeilijk is geworden. Daarom maken we een beweegprogramma op maat. Zo werken we o.a. aan conditie en kracht, maar we geven ook informatie over de aandoening. Daarnaast is er aandacht voor andere onderdelen van een gezonde leefstijl, en voor gezelligheid. Het groepsproces, koffie- en lunchmomenten, uitjes en informatiemomenten voor familie en vrienden dragen hieraan bij.

Samenwerking is belangrijk! We hebben goed contact met uw arts en met andere zorgverleners. Als u meer hulp nodig heeft, schakelen we die in. Bijvoorbeeld:

  • Diëtist voor voeding
  • Ergotherapeut voor hulpmiddelen
  • Slaapoefentherapeut voor goed herstel en nachtrust
  • Logopedist voor spraak en slikken
  • Mentale begeleiding voor psychosociale problemen
  • Leefstijlcoach voor gezonde leefstijl

Bij Beweego weet u zeker dat de zorgverlener gespecialiseerd is in de aandoening. Vind de zorgverlener op de zorgzoeker!