Cliënten

WERKWIJZE

Een goede leefstijl is belangrijk om gezond te blijven of te worden. Het kan klachten bij veel aandoeningen verminderen of zelfs helemaal verhelpen. Voldoende bewegen, goede voeding, goede nachtrust en niet roken: het is allemaal onderdeel van een gezonde leefstijl. Toch kan het lastig zijn om dit zonder hulp te doen. Bij beweego vindt u de specialist op elk gebied die u deze hulp kan bieden. 

Twijfelt u over 1 van de onderstaande stappen? Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op!

Als u merkt dat uw dagelijkse activiteiten, werk of sport, steeds meer problemen opleveren, neem dan even contact op met uw huisarts.

De huisarts onderzoekt waar de klachten vandaan komen. De arts kan bijvoorbeeld medicijnen voorschrijven en advies geven om naar een paramedisch zorgverlener te gaan. Daarvoor geeft hij/zij u een verwijzing mee.

Deze verwijzing kan belangrijk zijn vanwege de informatie die erop staat. Het kan ook nodig zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij deze paramedische zorgverlener.

Bij de zorgverlener vertelt u over uw klachten. Samen met de paramedisch zorgverlener kijkt u welke beweegzorg of behandeling passend voor u is. Ook stelt u samen doelen op om aan te werken. Daarnaast is er ook aandacht voor de andere onderdelen van een gezonde leefstijl.

Samenwerking is belangrijk! We hebben goed contact met uw arts en met andere zorgverleners. Als u meer hulp nodig heeft, schakelen we die in. Bijvoorbeeld:

  • Diëtist voor voedingsadviezen.
  • Ergotherapeut voor energiemanagement, advies bij belasting/belastbaarheid en eventueel hulpmiddelen.
  • Slaapoefentherapeut voor goed herstel en nachtrust.
  • Logopedist voor spraak- en slikproblematiek.
  • Psychosomatisch fysiotherapeut voor mentale begeleiding voor psychosociale problemen.
  • Leefstijlcoach voor hulp bij een gezonde leefstijl.

Bij Beweego weet u zeker dat u gespecialiseerde zorg krijgt. Vind de zorgverlener bij u in de buurt op de zorgzoeker!